Τελικά ποιο έχει την καλύτερη κάμερα; iPhone 6s Plus, Galaxy S7, LG G5, HTC 10

35627724-Samsung-Galaxy-S4-31

Η ομάδα του phonearena έκανε ένα συγκριτικό τεστ στη λήψη φωτογραφίας για τα top smartphone που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά (iPhone 6s Plus, Galaxy S7, LG G5, HTC 10) και υπόσχονται τις καλύτερες λήψεις.

Το συγκριτικό αυτό τεστ πήγε πέρα από την απλή σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικών μιας κάμερας που ενσωματώνεται σε κάθε smartphone. Έγιναν λήψεις φωτογραφιών τοποθετώντας τα κινητά δίπλα δίπλα στοχεύοντας στις ίδιες σκηνές με τις ίδιες ρυθμίσεις.

Θα διαπιστώσετε και εσείς (όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο άρθρο εδώ) ότι δεν έχουν σημασία μόνο τα megapixel για την ποιότητα φωτογραφίας αλλά  και άλλα χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα του φακού, το τσιπ της κάμερας που αναλαμβάνει τη μεταφορά της εικόνας σε ψηφιακή μορφή καθώς και το λογισμικό επεξεργασίας για την λήψη της φωτογραφίας.

Οι δοκιμές έγιναν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπου εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη πρόκληση για τις κάμερες των κινητών.

Συνοπτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα παραπάνω smartphone που έγινε το τεστ είναι

τεστ1

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν γίνει μικρότερες για να χωρούν στον Browser καθώς η σε full ανάλυση τα κινητά αυτά δίνουν φωτογραφίες σε πολλά MB και μεγάλο μέγεθος. Ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει το οπτικό συγκριτικό αποτέλεσμα που φαίνεται στις οθόνες σας.

Τεστ 1: Λήψη στο σούρουπο

01-preview

όπως διαπιστώνουμε στην παραπάνω φωτογραφία το LG G5 κατάφερε να ανταποκριθεί καλύτερα στο χαμηλό φωτισμό και να απεικόνιση λαμπρότερα τα αντικείμενα, ακολουθούν μετά το Galaxy S7, το iPhone 6s Plus και τέλος το HTC10.

100% ζοομ στην παραπάνω φωτογραφία υψηλής ανάλυσης.

01

Εδώ διαπιστώνουμε ότι η ποιότητα στις λεπτομέρειες είναι καλύτερη στα κινητά Galaxy S7 και μετά στο HTC 10, αλλά με μειωμένο φωτισμό.

Τεστ 2: Λήψη σε σούρουπο με φωτισμό.

02-preview

Εδώ βλέπουμε αισθητή διαφορά στις λεπτομέρειες και τον φωτισμό με το Galaxy S7 και LG G5 να ξεχωρίζουν.

100% ζοομ στην παραπάνω φωτογραφία υψηλής ανάλυσης.

03

Εδώ διαπιστώνουμε ότι το Galaxy S7 ξεχωρίζει ως προς τον φωτισμό και τις λεπτομέρειες με το HTC 10 να ακολουθεί λόγο των λεπτομερειών που έχει καταγράψει.

Τεστ 3: Λήψη χαμηλού φωτισμού σε εσωτερικό χώρο

04-preview

Και εδώ τα Galaxy S7 και LG G5 κατάφεραν να ξεχωρίσουν διατηρώντας την αναλογία στον φωτισμό καθώς και την ποιότητα της εικόνας σε καλό επίπεδο σε σχέση με τα άλλα 2. Κάτι το οποίο φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα όπου έχει γίνει 100% ζοομ.

07

διαπιστώνουμε λοιπόν ότι σε γενικές γραμμές τα Galaxy S7  και LG G5 συμπεριφέρονται καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες φωτισμού με τα iPhone 6s plus και HTC 10 να ακολουθούν. Από αυτό το μικρό και σύντομο τεστ φαίνεται πως επιπλέον χαρακτηριστικά πέρνα των megapixel επηρεάζουν την ποιότητα μιας φωτογραφίας.

http://www.polimprizo.gr/