αντάπτορες αγγλιας αμερικής skross

Η ιστορία για τους ταξιδιωτικούς αντάπτορες πρίζας Skross

Αντάπτορες πρίζας Αμερικής Αγγλίας skross

αντάπτορες αγγλιας αμερικής skross

Η Skross είναι η νούμερο ένα εταιρεία σε ταξιδιωτικούς αντάπτορες πρίζας στον κόσμο, βρίσκεται στην Ελβετία και η ιστορία της ξεκινά με τον ιδρυτή της Sam Gerber να αντιμετωπίζει το 2000 πρόβλημα ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι και δεν μπορούσε να βρεί τον κατάλληλο ταξιδιωτικό αντάπτορα για την χώρα που ταξίδευε, εκεί πήρε την απόφαση να κάνει κάτι για αυτό.

Έτσι και ενώ επιστρέφει από το επαγγελματικό ταξίδι στην δουλειά που εργαζόταν τότε αρχίζει να ερευνά την αγορά για τους ταξιδιωτικούς αντάπτορες καθώς και σκέφτεται ένα κατάλληλο αντάπτορα για αυτούς που ταξιδεύουν συχνά σε διαφορετικές χώρες. Με όλα αυτά να τον απασχολούν καιρό καταλήγει στην ιδέα ενός αντάπτορα που θα διαθέτει σε μία μικρή και εύχρηστη συσκευή βύσματα για τους πιο δημοφιλής προορισμούς.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και ενώ έχει καταλήξει στην πρώτη έκδοση του προϊόντος το 2002 ιδρύει την Skross μαζί με τους συνεργάτες και το ταξίδι ξεκινά, δημιουργούν και πατεντάρουν τον αντάπτορα  «World Adapter Classic» ο οποίος γίνετε αμέσως best seller στην αγορά και δίνει το έναυσμα για την δημιουργία ακόμα περισσότερων προϊόντων καθιστώντας την Skross την ηγέτιδα στον χώρο του ταξιδιωτικού αντάποτρα.

skross αντάπτορας αγγλίας αμερικής

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία τους έχει παρουσία σε 100 χώρες και διαθέτει πάνω από 100 προϊόντα ενώ σε αυτή εργάζονται από 300 άτομα.

Τα προϊόντα της διακρίνονται για την εξαιρετική λειτουργικότητά τους, την πρωτοτυπία τους αλλά και την ποιότητα που δεν θα συναντήσετε αλλού. Άμεσο επακόλουθο αυτής της επιλογής είναι οι μοναδικοί αντάπτορες με πιστοποίηση TUV και κατάλληλοι για την ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά, ενώ έχουν βραβευθεί και με το Red Dot Design Award για την σχεδίασή τους.

ανταπτορας πριζας αγγλίας αμερικής

Τους ταξιδιωτικούς αντάπτορες της Skross μπορείτε να βρείτε στο www.polimprizo.gr

logo-new-polimprizo

Aντάπτορας πρίζας Αγγλικό σε ευρωπαϊκό

Αντάπορες πρίζας Αγγλίας Αμερικής skross

Μπορείτε να βρείτε τον νούμερο 1 αντάπτορα της Ελβετικής Skross απο Αγγλικό σε ευρωπαϊκό σύστημα στην καλύτερη τιμή της αγοράς στον σύνδεσμο: https://goo.gl/Jz7Q4E

Οι διαθέσιμες χώρες από τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βύσμα είναι οι: Ιταλίας, Ελβετίας, Αυστραλίας, Κίνας, Αγγλίας, Κύπρου, ΗΠΑ, Ιαπωνίας.

Η μία μεριά είναι της ελληνικής ευρωπαϊκής πρίζας τύπου «σούκο» την οποία χρησιμοποιεί και η Γερμανία.

αντάπτορας πρίζας αμερικής αγγλίας universal

Ο μόνος αντάπτορας από Αγγλικό σε Ευρωπαϊκό που διαθέτει πιστοποίηση και είναι κατάλληλος για την ελληνική αγορά. Προσοχή στους «κινέζικους» καθώς είναι επικίνδυνοι για ηλεκτροπληξία.

Αντάπτορες πρίζας Αμερικής Αγγλίας skross

Αντάπτορας πρίζας Aγγλίας – Αμερικής Skross

logo-new

Αντάπορες πρίζας Αγγλίας Αμερικής skross

Οι νούμερο ένα αντάπτορες στον κόσμο είναι της ελβετικής Skross και μπορείτε να τους βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/wUEcPQ

Τα πιο δημοφιλή καταστήματα στην Ελλάδα αν και διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα, έχουν πολλές ελλείψεις σε ειδικευμένα προϊόντα όπως αντάπτορες πρίζας για Αγγλία, Αμερική αλλά και για άλλες χώρες.

Ακόμα και τα μεγάλα καταστήματα δεν διαθέτουν αντάπτορες πρίζας για Αγγλία ή Αμερική, όπως το πλαίσιο, τα public, ο κωτσόβολος και άλλα. Πολλές φορές ακόμα και αν βρείτε σε κάποια τοπικά καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό τότε αυτοί είναι «κινέζικοι» χαμηλής ποιότητας χωρίς προδιαγραφές, επικίνδυνοι και παράνομοι για την ελληνική αγορά.

Για όποια χώρα και αν ταξιδεύετε η Ελβετική Skross έχει την μεγαλύτερη ποικιλία για αντάπτορες πρίζας που μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο: https://goo.gl/4sebvV

Αν δεν ξέρετε ποιο σύστημα πρίζας χρησιμοποιεί η χώρα που θα ταξιδέψετε χρησιμοποιείστε τον οδηγό που έχουμε δημιουργήσει στον σύνδεσμο: https://goo.gl/wVnZVQ

Αντάπτορες πρίζας Αμερικής Αγγλίας skross

 

Τι να προσέξετε όταν αγοράζεται power bank

 

reload_5hp

Όλα τα power banks έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που μας βοηθούν να καταλήξουμε στο τι μας ταιριάζει.

Τα βασικά αυτά χαρακτηριστικά είναι:

 • η χωρητικότητα της μπαταρίας που μετράτε σε ma (μιλι αμπερ)
 • οι κύκλοι φόρτισης
 • ταχύτητα φόρτισης μπαταρίας
 • ταχύτητα φόρτισης που παρέχει στις συσκευές

Η χωρητικότητα του power bank έχει να κάνει με το πόση ενέργεια μπορεί να αποθηκεύσει. Για παράδειγμα αν η συσκευή μας έχει μπαταρία χωρητικότητας 500 mA ενώ το power bank 1000 mA αυτό δηλώνει ότι μπορεί να φορτίσει πλήρως, σχεδόν 2 φορές την συσκευή μας (εφόσον η συσκευής μας είναι απενεργοποιημένη κατά την φόρτιση γιατί αλλιώς υπάρχουν απώλειες ).

Οι κύκλοι φόρτισης δίνονται από τον κατασκευαστή και συμβολίζουν το πόσες φορές μπορεί να φορτίσει η power bank διατηρώντας την εργοστασιακή χωρητικότητα. Όλες οι μπαταρίες μετά από αρκετές φορές χρήσης αρχίζουν να χάνουν την λειτουργικότητά  τους  με αποτέλεσμα να «κρατάνε» όλο και λιγότερο μέχρι που κάποια στιγμή η διάρκεια τους να εξαντληθεί πλήρως. Κάθε φορά που φορτίζουμε κάποια συσκευή μετράμε και έναν κύκλο φόρτισης. (συνήθως κυμαίνεται από 300-500 κύκλους)

Τα power banks ανάλογα με την ποιότητα και την τεχνολογία κατασκευής προσφέρουν γρήγορη επαναφόρτιση ώστε είναι έτοιμα γρήγορα όταν τα χρειαστούμε. Αυτό καθορίζεται τόσο από την ποιότητα της εσωτερικής μπαταρίας όσο και από το κύκλωμα που αναλαμβάνει την εποπτεία φόρτισης.

Το ίδιο ισχύει και όταν φορτίζουμε με power bank τις συσκευές μας, η ταχύτητα με την οποία φορτίζει τις συσκευές μας είναι σημαντική, ειδικά όταν ταυτόχρονα με την φόρτιση τις χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα ενώ χρησιμοποιούμε την συσκευή μας και έχει μια κατανάλωση της τάξης των 900 mA ενώ το power bank μπορεί να έχει παροχή 500 mA  σημαίνει ότι η συσκευής καταναλώνει ενέργεια γρηγορότερα από ότι φορτίζει και σύντομα η συσκευή μας θα εξαντλήσει την μπαταρία.

quad-4-port-usb-9-6a-2-4-amps-x-4-rapid-car-charger-for-iphone-smartphones-ipad-and-tablets-56

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά power bank είναι οι θύρες USB (να έχει 2 για να μπορεί να υποστηρίξει 2 συσκευές) κάθε έξοδος να μπορεί να προσφέρει ικανοποιητική ταχύτητα φόρτισης όπως αναφέραμε και παραπάνω καθώς τα tablet έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη παροχή συνήθως, πάνω από 2000 mA.

Βρείτε ποιοτικά power bank κάνοντας κλίκ εδώ

Αντάπτορας αμερικάνικης πρίζας σε ελληνική

Washington, DC

Washington, DC

Δείτε παρακάτω ποιον αντάπτορα πρίζας χρειάζεστε για Αμερική. Σχεδιάζεται να ταξιδέψετε για Αμερική και κυρίως για Ηνωμένες Πολιτείες όμως τελευταία στιγμή ανακαλύπτεται ότι δεν έχετε πάρει μετατροπέα πρίζας καθώς στην Αμερική έχουν άλλο τύπο από την ευρωπαϊκή που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα (σούκο).

Για να αγοράσετε ταξιδιωτικό αντάπτορα μετατροπέα πρίζας για Αμερική (ΗΠΑ) κάντε κλικ εδώ

Στις ΗΠΑ λοιπόν θα χρειαστείτε αντάπτορα για τον παρακάτω τύπο πρίζας. Η διαφορά στις 2 εικόνες που βλέπετε είναι ότι η μία με τις 3 τρύπες έχει γείωση ενώ η άλλη με τις 2 τρύπες όχι.

αντάπτορας πρίζας μετατροπέας Αμερικής και άλλων χωρών

αντάπτορας πρίζας μετατροπέας Αμερικής και άλλων χωρών

Συσκευές που απαιτούν γείωση θα χρειαστούν τις πρίζες με 3 τρύπες.

σύστημα πρίζας Αμερικής 3 πόλων και άλλων χωρών

σύστημα πρίζας Αμερικής 3 πόλων και άλλων χωρών

Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με αμερικάνικη πρίζα στην Ελλάδα ή την Ευρώπη θα χρειαστείτε τον αντίστροφο μετατροπέα ευρωπαϊκό σε αμερικάνικο που βλέπεται στην παρακάτω εικόνα.

World to Europe-650x489

ΠΡΟΣΟΧΗ οι αντάπτορες που θα πάρετε να έχουν γείωση για την δική σας ασφάλεια όπως επίσης να διαθέτουν πιστοποίηση και καταχώρηση από το Υπουργείο Βιομηχανίας καθώς στην αγορά κυκλοφορούν επικίνδυνοι ακατάλληλοι αντάπτορες.

Προσοχή στην Αμερική (ΗΠΑ) χρησιμοποιούν άλλες τάσεις ρεύματος (110-120 βολτ) και υπάρχει περίπτωση ορισμένες συσκευές να μην δουλέψουν σωστά. Ωστόσο συσκευές χαμηλής τάσης όπως laptop, κινητά και tablet δεν θα έχουν πρόβλημα.

Για να αγοράσετε ταξιδιωτικό αντάπτορα μετατροπέα πρίζας για Αμερική (ΗΠΑ) κάντε κλικ εδώ

Για να αγοράσετε ταξιδιωτικό αντάπτορα μετατροπέα πρίζας για Ευρώπη – Ελλάδα από Αμερικάνικη πρίζα κάντε κλικ εδώ

Γιατί το καλώδιο φόρτισης του κινητού μας είναι τόσο κοντό;

short-cable2

Κατά την αγορά ενός νέου κινητού στο κουτί του παραλαμβάνουμε και το καλώδιο φόρτισης συνοδεία με το κατάλληλο φορτιστή. Το πρόβλημα όμως που συναντάμε είναι το μήκος του καλωδίου το οποίο όταν φορτίζουμε τη συσκευή μας δεν μας επιτρέπει να το χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα καθώς δε το φτάνουμε αφού συνήθως οι πρίζες είναι σε χαμηλά σημεία.

Ο λόγος που τα καλώδια είναι τόσο κοντά έχει να κάνει με την «μινιμαλιστική» τάση σχεδίασης και όχι με την εξοικονόμηση οικονομικών  πόρων κάνοντας γλιτώνοντας μερικά εκατοστά καλωδίου που έχουν ασήμαντο κόστος.

Για την δική σας διευκόλυνση και χρήση του κινητού σας ενώ φορτίζεται μπορείτε να αγοράσετε καλώδια που έχουν μεγαλύτερο μήκος, το ιδανικό είναι 1,20 μέτρα ενώ για τους ποιο απαιτητικούς υπάρχουν και τα 2,00  μέτρα.

Δείτε εδώ καλώδια μεγαλύτερου μήκους

Προσοχή στην ποιότητα του καλωδίου, αποφύγετε τα φθηνά καθώς δεν εξασφαλίζουν ορθή φόρτιση. Επίσης καλώ θα ήταν να προτιμάται «φλατ» τύπου καλώδια καθώς λόγο της σχεδίασής τους δεν μπερδεύονται και είναι περισσότερο χρηστικά.

Black1

logo-new

Νέα γενιά ψηφιακού χρονοδιακόπτη με έλεγχο από το κινητό σας μέσω ιντερνέτ.

ab36459624f3a788_org

Με την εξάπλωση του διαδικτύου και τις έξυπνες συσκευές να μας περιτριγυρίζουν συνεχώς αρχίζουν να αλλάζουν προς το καλύτερο ορισμένες κλασσικές συσκευές που έκαναν την ζωή μας πιο εύκολη περνούν σε άλλο επίπεδο μέχρι και τον απομακρυσμένο έλεγχο μέσω εφαρμογής από το κινητό μας.

Ο λόγος για τους παραδοσιακούς μηχανικούς-ψηφιακούς χρονοδιακόπτες και χρονοδιακόπτες αντίστροφης μέτρησης όπου πλέον με την νέα τεχνολογία ΙοΤ (internet of things – «ιντερνέτ των πραγμάτων») αποκτούν απομακρυσμένου ελέγχου  και αλληλεπίδραση.

Χρονοδιακοπτης Brennenstuhl

Χρονοδιακοπτης Brennenstuhl

productpictures_150_dpi_1507500

 

Στους παραδοσιακούς χρονοδιακόπτες απλά ακολουθούσες τις οδηγίες προγραμματισμού και ήλπιζες ότι θα δουλέψει όπως τον είχες προγραμματιστεί (Δείτε πως εδώ). Με τους αναλογικούς δεν μπορούσες να κάνεις πολύπλοκους χρονοπρογραμματισμούς καθώς λόγο τεχνολογίας δεν μπορούσες να προγραμματίσεις κάποια λειτουργία για συγκεκριμένες μέρες αφού αυτός θα λειτουργούσε κάθε μέρα τις ώρες που τον είχαμε ρυθμίσει, και δεν υπήρχε η δυνατότητα προγραμματισμού τόσο για συγκεκριμένες μέρες τις εβδομάδας όσο και για το ποιες διαφορετικές ώρες. Επίσης η χρονική διάρκεια η οποία θα ήταν σε λειτουργία είχε και αυτή περιορισμούς καθώς δεν μπορούσες να έχεις διάρκεια λειτουργίας κάτω από 15 λεπτά καθώς κάθε ρύθμιση σου επέτρεπε μόνο την επιλογή 15λέπτων αλλά και γενικά η διάρκεια λειτουργίας ήταν ακέραια πολλαπλάσια των 15 λεπτών.

Να προσθέσουμε στα μειονεκτήματα ακόμα ότι όταν ερχόταν η στιγμή που ο χρονοδιακόπτης έμπαινε σε λειτουργία δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε καθώς δεν υπήρχε κανένας τρόπος ειδοποίησης προς τον χρήστη για την κατάστασή του καθώς επίσης αν υπήρχε μια διακοπή ρεύματος τότε ο αναλογικός/μηχανικός χρονοδιακόπτης έχανε το συγχρονισμό του με την ώρα καθώς δεν διέθετε αυτονομία για να διατηρήσει το εσωτερικό του ρολόι.

Μερικά από τα παραπάνω προβλήματα λύθηκαν με τον ερχομό του ψηφιακού χρονοδιακόπτη όπου πλέον ο χρήστης είχε την πλήρη δυνατότητα ρύθμισης τόσο ως προς την μέρα λειτουργία, όσο  και στην ακριβή διάρκεια. Ακόμα ένα πρόβλημα που έλυσε ο ψηφιακός χρονοδιακόπτης ήταν αυτό του συγχρονισμού της ώρας καθώς διαθέτει αυτόνομο σύστημα με μπαταρία και κατά τις διακοπές ρεύματος δεν είναι υπήρχε απώλεια συγχρονισμού.

Όμως και αυτός συνέχιζε να διαθέτει 2 σοβαρά μειονεκτήματα, κυριότερο παρέμενε η ΜΗ δυνατότητα ενημέρωσης για τον αν το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία ή όχι, αλλά και η πολύπλοκη διαδικασία ρύθμισης.

112840801_13

Όλα τα παραπάνω λύθηκαν με την νέα γενιά ψηφιακών χρονοδιακοπτών που καλούνται smart plugs και πέραν των μειονεκτημάτων που ξεπερνούν από τους κλασσικούς χρονοδιακόπτες φέρουν την δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ιντερνέτ με το κινητό μας τηλέφωνο. Μέσο κατάλληλων εύχρηστων εφαρμογών είναι δυνατόν ο απλός προγραμματισμός λειτουργίας σε μέρες  και ώρες που επιθυμεί ο χρήστης με μεγάλη ακρίβεια  όπως επίσης  και η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της συσκευής απομακρυσμένα από το κινητό μας οποιαδήποτε στιγμή.

screen568x568

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα αυτόματης αποστολής email προς εμάς από την συσκευή κάθε φορά που τίθεται εντός ή εκτός λειτουργίας αλλά και η ενσωμάτωση επιπλέον λειτουργιών όπως αντίστροφη μέτρηση, καταγραφή κατανάλωσης ενέργειας, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγο της αυτονομίας τους δεν χάνουν τις ρυθμίσεις τους κατά τις διακοπές ρεύματος. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ακόμα ότι μέσο της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης αρκετών τέτοιων συσκευών, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα ελέγχου πολλών σημείων στο χώρο που τα έχουμε εγκαταστήσει.

screen322x572

Το μόνο μειονέκτημα που εμφανίζουν αυτές οι συσκευές είναι ότι απαιτείται η ύπαρξη ασύρματου δικτύου ιντερνέτ στο χώρο κάτι το οποίο μπορεί να μην υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα καθώς οι «έξυπνες πρίζες» ή smart plugs είναι διαθέσιμες και με κάρτα SIM του κοινού τηλεφωνικού δικτύου που επιτρέπουν την επικοινωνία με τον χρήστη.

logo-new

Γρήγορη φόρτιση κινητού με τεχνολογία qualcomm 2.0 quick charge

Δοκιμή φόρτισης Nexus 6

Δοκιμή φόρτισης Nexus 6

Η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών καθώς και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων qualcomm έχει αναπτύξει ειδικό πρότυπο και τεχνολογία για γρήγορη φόρτιση συσκευών που χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές της. Το πρότυπο αυτό εφαρμόζεται σε πολλά κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά και ονομάζεται qualcomm 2.0 quick charge ενώ έχει κυκλοφορήσει στην αγορά και το πρότυπο qualcomm 3.0 quick charge για ακόμη ταχύτερη φόρτιση για πιο νέες συσκευές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μελλοντικά.

Με το πρότυπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί ταχύτερη φόρτιση της συσκευής σας έως και 50% ταχύτερα σε σχέση με τον εργοστασιακό φορτιστή. Κατά την φόρτιση με την παραπάνω τεχνική έχει ληφθεί υπόψη η προστασία της μπαταρίας  και της συσκευής σας από υπερθέρμανση (λόγο της ταχύτερης φόρτισης) .

Για την παραπάνω διαδικασία απαιτείται και η συσκευής σας να ακολουθεί το πρότυπο φόρτισης quick charge 2.0 όπως επίσης και ο φορτιστής (είτε πρόκειται για φορτιστή πρίζας είτε για φορτιστή αυτοκινήτου, πρέπει να αναφέρεται η χρήση του προτύπου).

Το συγκεκριμένο πρότυπο επιτυγχάνει την ταχύτερη φόρτιση παρέχοντας περισσότερη ισχύ ρεύματος (watt) από ότι οι κοινοί φορτιστές. Συγκεκριμένα υπάρχουν 3 λειτουργίες που υποστηρίζει το  πρότυπο και κάθε συσκευή σχεδιάζεται από το εργοστάσιο για το ποια θα ακολουθεί.

 1. Standard: 5V / 1.67A (8W)
 2. TurboPower: 9V / 1.67A (15W)
 3. TurboPower: 12V / 1.2A (15W)

Όπως διαπιστώνουμε δίνεται η ευκαιρία στις συσκευές να λειτουργούν με περισσότερα volt σε συνδυασμό με Ampere ώστε συνολικά να παρέχουν μια συγκεκριμένη ισχύ ικανή να φορτίζει ταχύτερα τις συσκευές που τις υποστηρίζουν σχέση με τους κοινούς εργοστασιακούς φορτιστές.

Δείτε εδώ ποιες συσκευές υποστηρίζουν quick charge 2.0 αλλά και 3.0

Δείτε εδώ φορτιστές quick charge 2.0

logo-new

Λόγοι που η συσκευή σας δεν φορτίζει σωστά

sony-xperia-m4-aqua-stock-image-1

 1. Το καλώδιο φόρτισης μπορεί να είναι ελαττωματικό ή κακής ποιότητας και να μην προσφέρει την κατάλληλη παροχή ρεύματος και τάσης στη συσκευή σας,
  Λύση: αλλάξτε καλώδιο με προτίμηση ένα μέσης τιμής επώνυμο καθώς τα no name φθηνά είναι αμφιβόλου ποιότητας.
 2. Η επιφάνεια επαφής στο βύσμα φόρτισης της κινητή σας συσκευής ή/και του καλωδίου φόρτισης μπορεί να έχει υπολείμματα σκόνης και χνουδιού (συνήθως συσσωρεύονται εκεί από τις τσέπες μας) και να μην επιτρέπει τη καλή επαφή μεταξύ τους με αποτέλεσμα την κακή παροχή ρεύματος και τάσης,
  Λύση: καθαρίστε με μια μπατονέτα, οδοντογλυφίδα ή χαρτοπετσέτα, που νωρίτερα έχετε μουσκέψει ελαφρά με αλκοόλη ή οινόπνευμα, τις επιφάνειες επαφής.
 3. Η διαδικασία φόρτισης ελέγχεται τόσο μέσω hardware από το κινητό σας όσο και μέσω του software, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θέλει ανανέωση το softwareτης συσκευής γιατί υπάρχει πιθανότητα σφάλματος ή δυσλειτουργίας του λογισμικού στην εποπτεία φόρτισης ή χρήσης της μπαταρίας με αποτέλεσμα να δείχνει λάθος ποσοστό φόρτισης στην οθόνη. Το λογισμικό αυτό μπορεί να διαβάζει ακόμα και την θερμοκρασία τη συσκευής και αν διαπιστώσει κάποια ακραία τιμή τότε εμποδίζει την σωστή παροχή ρεύματος για την αποφυγή υπερθέρμανσης.
 4. Κατά την διαδικασία φόρτισης χρησιμοποιούμε συνεχώς τη συσκευή μας κάτι το οποίο καταναλώνει μεγάλη ενέργεια (ειδικά από την λειτουργία της οθόνης) και μάλιστα ορισμένες εφαρμογές αποτελούν μεγάλη πηγή κατανάλωσης. Συστήνεται η μη χρήση του κινητού σας κατά τη διάρκεια της φόρτισης.
 5. Η μπαταρία από την συνεχή χρήση πλέον έχει χάση τη σωστή της λειτουργία και χρειάζεται αντικατάσταση με μία καινούργια. Ήδη σχεδόν πολλοί κατασκευαστές αναφέρουν ότι οι μπαταρίες τους έχουν συγκεκριμένους κύκλους φόρτισης και πέραν αυτών αρχίζουν να έχουν μειωμένη διάρκεια. Ωστόσο στην αγορά επικρατεί η άποψη ότι οι ΜΗ αποσπώμενες μπαταρίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ποιο smartphone του 2016 έχει την καλύτερη μπαταρία;

battery_life_header

Η διάρκεια της μπαταρίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που εξετάζουμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα smartphone. Οι πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων χρειάζεται συχνή φόρτιση καθώς λόγο της συνεχούς χρήσης εξαντλείται γρήγορα. Πολύ από εμάς φτάνουν στο σημείο να κουβαλούν μαζί τους ακόμα και φορτιστές  ώστε να το φορτίζουν με την πρώτη ευκαιρία, ενώ η μόνη στιγμή που δεν τα χρησιμοποιούμε είναι αργά το βράδυ όταν πηγαίνουμε για ύπνο.

Ένα αρχικό κριτήριο για την επιλογή ενός smartphone με καλή διάρκεια μπαταρίας είναι η χωρητικότητα της που μετράτε σε mA (μιλιαμπερ) και όσο πιο πολλά είναι αυτά τόσο πιο πολύ θα διαρκέσει  η μπαταρία. Σημαντικό εδώ να διευκρινίσουμε ότι οι τεχνολογίες κατασκευής ενός smartphone τόσο σε επίπεδο hardware αλλά και σε επίπεδο software επηρεάζουν την κατανάλωση ενέργειας. Όσο πιο καλά σχεδιασμένα είναι τα επιμέρους τμήματα που απαρτίζουν ένα κινητό τηλέφωνο με την λογική της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας τόσο πιο πολύ θα διαρκεί η μπαταρία.

Για την αξιολόγηση των smartphone με την καλύτερη σε διάρκεια μπαταρία έγινε μια συγκριτική δοκιμή με όσο πιο αντικειμενικά κριτήρια ήταν δυνατό και δημιουργήθηκε ο παρακάτω πίνακας.

Κατά την διάρκεια της δοκιμής για όλα τα smartphone ακολουθήθηκε η παρακάτω διαδικασία:

Σε κάθε συσκευή φορτώθηκε ένα συγκεκριμένο βίντεο το οποίο αφέθηκε σε επιλογή επανάληψης προβολής μέχρι το τελειώσει η μπαταρία. Για τις συσκευές android χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα προβολής MX player αλλά για τις συσκευές με λογισμικό Windows και iOs χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα που έχουν εγκατεστημένο από το εργοστάσιο.

Κατά την παραπάνω διαδικασία όλες οι συσκευές

 • μπήκα σε λειτουργία πτήσης
 • απενεργοποιήθηκε η αυτόματη προσαρμογή φωτεινότητας
 • απενεργοποιήθηκε η λειτουργία sleep mode
 • και η φωτεινότητα της οθόνης ρυθμίστηκε σε 170cd/m2

Βάζοντας τις συσκευές σε λειτουργία πτήσης απενεργοποιούνται όλες οι ασύρματες λειτουργίες, επεκτείνετε η διάρκεια της μπαταρίας και κάνει επιτρέπει την επανάληψη του τεστ με τις ίδιες συνθήκες. Το μεγάλο πρόβλημα με το ασύρματο δίκτυο είναι ότι λόγο συνεχούς μεταβολής της έντασης του η συσκευή στην προσπάθεια να διατήρηση όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα αυξομειώνει την ένταση του σήματός κάτι που οδηγεί και σε αντίστοιχη αυξομείωση της κατανάλωσης ενέργειας από την μπαταρία. Αυτή η διαδικασία θα εμπόδιζε την επαναληψιμότητα και την αντικειμενικότητα του τεστ και για αυτό το λόγο ακολουθείτε η παραπάνω διαδικασία.

Συνοπτική περιγραφή αποτελεσμάτων

Όπως μπορείτε να δείτε  και στον παρακάτω πίνακα υπάρχει το όριο διάρκειας των 10 ωρών που χωρίζει τις συσκευές με καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από τα υπόλοιπα. Καλύτερο από όλα αναδεικνύεται με μεγάλη διαφορά το Samsung Galaxy S7 με διάρκεια 17ωρών και 48 λεπτών, ενώ τη καλύτερη για τις iOs συσκευές αποτελεί το iPhone 6S Plus με διάρκεια 14 ώρες και 58 λεπτά, αντίστοιχα για τις συσκευές με windows πρώτη έρχεται η Microsoft Lumia 950XL με χρόνο 13ώρες και 2 λεπτά. Σημαντική παρατήρηση για τις συσκευές   LG leon και Motorola 2nd Gen Moto τα οποία βρίσκονται στην 10άδα και δεν ξεπερνούν σε κόστος αγοράς τα 120 ευρώ.

best_battery_life_2016_final

πηγή: www.expertreviews.co.uk