Γρήγορη φόρτιση κινητού με τεχνολογία qualcomm 2.0 quick charge

Δοκιμή φόρτισης Nexus 6

Δοκιμή φόρτισης Nexus 6

Η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών καθώς και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων qualcomm έχει αναπτύξει ειδικό πρότυπο και τεχνολογία για γρήγορη φόρτιση συσκευών που χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές της. Το πρότυπο αυτό εφαρμόζεται σε πολλά κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά και ονομάζεται qualcomm 2.0 quick charge ενώ έχει κυκλοφορήσει στην αγορά και το πρότυπο qualcomm 3.0 quick charge για ακόμη ταχύτερη φόρτιση για πιο νέες συσκευές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μελλοντικά.

Με το πρότυπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί ταχύτερη φόρτιση της συσκευής σας έως και 50% ταχύτερα σε σχέση με τον εργοστασιακό φορτιστή. Κατά την φόρτιση με την παραπάνω τεχνική έχει ληφθεί υπόψη η προστασία της μπαταρίας  και της συσκευής σας από υπερθέρμανση (λόγο της ταχύτερης φόρτισης) .

Για την παραπάνω διαδικασία απαιτείται και η συσκευής σας να ακολουθεί το πρότυπο φόρτισης quick charge 2.0 όπως επίσης και ο φορτιστής (είτε πρόκειται για φορτιστή πρίζας είτε για φορτιστή αυτοκινήτου, πρέπει να αναφέρεται η χρήση του προτύπου).

Το συγκεκριμένο πρότυπο επιτυγχάνει την ταχύτερη φόρτιση παρέχοντας περισσότερη ισχύ ρεύματος (watt) από ότι οι κοινοί φορτιστές. Συγκεκριμένα υπάρχουν 3 λειτουργίες που υποστηρίζει το  πρότυπο και κάθε συσκευή σχεδιάζεται από το εργοστάσιο για το ποια θα ακολουθεί.

  1. Standard: 5V / 1.67A (8W)
  2. TurboPower: 9V / 1.67A (15W)
  3. TurboPower: 12V / 1.2A (15W)

Όπως διαπιστώνουμε δίνεται η ευκαιρία στις συσκευές να λειτουργούν με περισσότερα volt σε συνδυασμό με Ampere ώστε συνολικά να παρέχουν μια συγκεκριμένη ισχύ ικανή να φορτίζει ταχύτερα τις συσκευές που τις υποστηρίζουν σχέση με τους κοινούς εργοστασιακούς φορτιστές.

Δείτε εδώ ποιες συσκευές υποστηρίζουν quick charge 2.0 αλλά και 3.0

Δείτε εδώ φορτιστές quick charge 2.0

logo-new